7e update Corona Virus: Sporten voor 19 jaar en ouder weer mogelijk

Beste leden,
Afgelopen week heeft het kabinet bekend gemaakt dat de corona maatregelen iets verruimd worden voor sportverenigingen. Vanaf 11 mei mogen leden van 19 jaar en ouder onder bepaalde voorwaarde de trainingen in de buitenlucht weer hervatten. Net als bij de jeugd verloopt de toestemming om ook daadwerkelijk weer te starten via diverse instanties zoals NOC-NSF, KNKV, ASF, SRO en gemeente Amersfoort. Wij hebben uiteindelijk groen licht gekregen om de sportactiviteiten voor de doelgroep ’19 jaar en ouder’ weer op te starten.

De trainingen voor senioren, midweek en KombiFit 40+ worden hervat vanaf donderdag 14 mei om 20:30 uur. Er is voor donderdagavond gekozen om de doelgroepen jonger dan 19 en ouder te splitsen conform de eisen van de NOC-NSF. Daarnaast om het veld nog voldoende rust te geven tussen de trainingen door (hersteltijd). Helaas kunnen de binnensporten nog niet aanvangen. De GymFit en Volleybalgroep zullen hopelijk later aanhaken.
De trainingen hervatten we onder strikte voorwaarde. Hierin zijn de protocollen  van de NOC-NSF leidend. In dit document staat per aandachtsgebied de protocollen beschreven, lees het aandachtig door. Hieronder geven we aan hoe wij vanaf donderdag 14 mei de jeugdtrainingen weer oppakken.

Algemene regels
 • Kom in sportkleding naar het veld, want de kleedaccommodatie en kantine zijn gesloten. Schoenen kun je op het veld wisselen.
 • Ga thuis nog naar het toilet en was je handen (20 sec).Voor noodgevallen is er een toilet beschikbaar
 • Houd allemaal uiterst rechts aan bij binnenkomst sportterrein, zodat we 1,5 meter afstand behouden (volg aanwijzingen)
 • Neem je eigen bidon mee en drink niet uit de bidon van een ander.
 • Niet meer dan drie personen in het fietsenhok (met 1,5 meter afstand).
 • Kom op tijd en ga na de training direct weer huiswaarts,Als je zelf ziek bent of iemand binnen het gezin ziek is kom je niet naar de training.
 • Iedereen van boven de 70 jaar en personen uit de risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich op buiten sportparken in groepen kunnen begeven.Raadpleeg desnoods je huisarts. Al het spelmateriaal wordt na gebruik gereinigd.

  Senioren, midweek en KombiFit 40+
  • Trainen vanaf donderdag 14 mei om 20:30 uur
  • Trainen zal wekelijks op donderdag zijn t/m 18 juni
  • Sporters en trainers behouden 1,5 meter afstand van elkaar
  • Groepen sporters lopen niet door elkaar

  Op de trainingsavonden lopen er toezichtzichthouders rond. Deze personen zijn te herkennen aan een hesjes. Spreek ze gerust aan als je vragen hebt en zij zullen jou ook aanspreken bij ongewenst gedrag. De toezichthouders hebben ook een pas om je toegang te verlenen tot de toilet.
  Wij hopen dat het sporten een beetje afleiding geeft in deze bijzondere tijd. Als er nog opmerkingen en/of vragen zijn laat het dan weten.
  Groeten,
  Het bestuur

  Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.