Extra sportmogelijkheid op 3 juni voor 5 t/m 12 jaar

Hallo allemaal,

Op woensdagmiddag 3 juni organiseren wij samen met SRO en ABC-Amersfoort een sportieve activiteit voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar.
Om deel te nemen moet je je vooraf aanmelden via ABC-Amersfoort. VOL = VOL.
Kom jij ook?

Voor 5 – 8 jaar van 13:00 t/m 14:15 uur
Opgeven verplicht via: hier
Voor 9 – 12 jaar van 14:30 – 15:45 uur
Opgeven verplicht via:hier
Lees verder

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Extra sportmogelijkheid op 3 juni voor 5 t/m 12 jaar

Korfbalkennis les 7: lopen , alleenspel, overgeven en spel ophouden

Hallo allemaal,

De afgelopen weken zijn we al lekker op dreef. Wij voeren nu het tempo op en gaan vier onderwerpen behandelen: Lopen – Alleenspel – Overgeven – Spel ophouden. Het theorie gedeelte is hierdoor iets langer dan gebruikelijk. Het wordt weer afgesloten met een twintigtal vragen.

Veel succes!

De technische commissie

Lopen-alleenspel-overgeven-spel-ophouden

Korfbal is vanaf het allereerste begin een sport van samenspelen geweest en dat is nog steeds zo! Het spel moet je met je teamgenoten spelen, je speelt niet alleen. Je moet overspelen en mag de bal niet in de handen van een medespeler duwen. En het spel wordt pas echt leuk als alles vlot gebeurt en dus niet onnodig wordt vertraagd.

A. Lopen met de bal
Je moet samenspelen met je teamgenoten en de bal naar hen gooien. Je mag niet lopen met de bal in je handen. Betekent het dat je dan altijd moet stil staan? Dat is ook weer niet zo, maar er zijn duidelijke regels.
Er zijn drie mogelijkheden en die zien er als volgt uit:

 • 1. Je staat stil met de bal in je handen.Laten we zeggen dat je het meest steunt op je linkervoet (= standbeen). Je mag dan je rechtervoet naar voren plaatsen, naar achteren of opzij en zelfs op je linkervoet draaien, zolang je linkervoet maar blijft staan op dezelfde plek. Je mag ook nog wisselen van standbeen, mits je dan maar eerst je rechtervoet weer naast je linkervoet zet. En als je de bal eenmaal gegooid hebt mag je weer alle kanten op rennen.
 • 2. Je vangt de bal als je net in de lucht gesprongen bent.
  Het is natuurlijk onvermijdelijk dat je weer gaat landen en dat is soms lastig als je net veel vaart had. Het kan dan gebeuren dat je een extra stapje nodig hebt om tot stilstand te komen. Dat mag ook wel, als je maar heel goed probeert snel te stoppen.
 • 3. Je kunt ook hardlopend (dus in beweging) proberen een doelpunt te maken, of de bal naar een ander te werpen. Je moet er dan voor zorgen dat de bal uit je handen is voordat je voor de derde keer met een voet op de grond komt.

  Lees verder

  Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Korfbalkennis les 7: lopen , alleenspel, overgeven en spel ophouden

  Fitheid oefeningen 6: Strafworp

  Hallo allemaal,

  Patrick neemt ons vandaag mee met een echte korfbaloefening; de strafworp.  Hierbij de link naar de oefeningen. 

  Wij zijn benieuwd of jullie ze er ook zo feilloos ingooien.

  Groetjes

  Als je bezig bent met de oefeningen laat ons eens dat zien en stuur een foto of een filmpje, kunnen we dit op de website zetten.
  Veel plezier maar weer.

  Groeten

  srafworp

  Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fitheid oefeningen 6: Strafworp

  Alle korfbalteams weer gestart!

  Alle korfbalteams weer gestart!
  De afgelopen week zijn alle korfbalteams weer begonnen met trainen. De jeugd was al een week eerder gestart en de senioren zijn donderdag ook begonnen.
  Er was dinsdagavond weer een drukke en gezellige bedrijvigheid op de velden. Iedereen hielt zich goed aan de tijdelijke regels.
  korfbalteam

  Met name voor de trainers en de A1 is het nog extra opletten dat de 1,5 meter afstand in acht gehouden wordt. Iedereen corrigeert elkaar als we het even vergeten in de strijd van het spel. De ‘corona toezichthouder’ hoefde gelukkig niet op te treden.

   width=


  Op donderdagavond hebben het midweekteam en de KombiFit 40+ weer hun kunsten vertoont. Na een gezamenlijke warming-up gingen de groepen los van elkaar aan de slag. Voor iedereen was het wel gelijk een aanslag op de conditie….welke conditie! Helaas was er na afloop geen gelegenheid om even gezellig na te praten in de kantine. Hopelijk gaat deze faciliteit snel weer open.

  Op vrijdagmiddag gingen de kleuters en peuters aan de slag. Over twee uur verdeeld gingen 25 enthousiaste kinderen gymen onder begeleiding van Jelle en Daisy. Op het veld waren allerlei oefeningen uitgezet die de kinderen gingen doen. Tussendoor even een glaasje ranja van Corrie om daarna weer los te gaan.
   width=

  Diep in het achterland is er ook deze week weer vergaderd. Het bestuur en jeugdbestuur heeft afgelopen weken de handen vol aan alle bijzondere Skype-bijeenkomsten om de vereniging draaiende te houden. width=
  Op naar de nieuwe week met heel mooi weer!

  Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Alle korfbalteams weer gestart!

  Korfbalkennis les 6: De scheidsrechter

  Hallo allemaal,

  Vandaag in les 6 nemen wij jullie mee in de rol van ‘de scheidsrechter’. De scheidsrechter heeft de schone taak om de wedstrijd te leiden conform de spelregels zonder daarbij één van beide partijen voordeel te geven. Het leiden van een wedstrijd is beste een intensieve opgave.

  Wij geven weer een korte toelichting over ‘de scheidsrechter’ en stellen daarna weer een twintigtal vragen. Wij zijn benieuwd of jullie er ook allemaal voor slagen!

  De technische commissie

  De scheidsrechter.

  Iedere sport heeft scheidsrechters nodig, korfbal natuurlijk ook. Maar wat moet je eigenlijk weten en kunnen om een goede scheidsrechter te zijn?
  Meer over de scheidsrechter
  Je hoort wel eens zeggen ‘Een goeie scheids valt niet op’. Dat is een beetje een illusie, want als je als enige op een fluit mag blazen en dat ook doet, dan val je zeker wel op. De kunst is echter de spelregels goed toe te passen en daarvoor moet je ze eerst goed kennen. Daarvoor hebben wij je de afgelopen weken al een aantal lessen over spelregels gegeven. En er volgen er nog meer.

  Wist je dat
 • De scheidsrechter houdt de tijd bij, maar kan ook aan iemand buiten het veld vragen dat te doen.
 • Hij of zij controleert na afloop de wedstrijdformulieren, vult de stand in, vermeldt of er bijzonderheden of gele/rode kaarten zijn gegeven en zet zijn handtekening.
 • De scheidsrechter is een gast van de vereniging waar hij die dag fluit.

  Lees verder

  Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Korfbalkennis les 6: De scheidsrechter