Start jeugd najaar 2019

Beste jeugdleden en ouders,

De schoolvakantie zit er alweer bijna op. Volgende week starten we met het korfbalseizoen. In dit schrijven nemen we jullie mee naar het seizoen 2019-2020.

Trainingen en coaches
Vanaf dinsdag 27 augustus starten we met de trainingen. De trainingstijden staan op de laatste pagina vermeld. De eerste competitiewedstrijden zijn op zaterdag 7 september. Het wedstrijdschema is bekend en geplaatst maar deze zal nog aangevuld worden met rijders en scheidsrechters.

We hebben weer een aantal vrijwilligers bereid gevonden om jullie te trainen en coachen. Op de laatste pagina tref je aan wie jou gaan begeleiden. Voor de D1 zijn we nog in gesprek met een kandidaat, dus jullie horen dat later van ons. De F1 en E1 zijn nog krap bezet. Wij hopen dat er snel nog wat kinderen bij komen.

Wedstrijdsecretariaat
Het wedstrijdsecretariaat wordt gedaan door Alice Wolthuis en Marco van Dijkhuizen. Alice en Marco zullen het gezamenlijk oppakken, waarbij Alice het eerste aanspreekpunt is. Als je een keer niet kunt spelen of je ouders een keer niet kunnen rijden, meld je dan uiterlijk woensdag af bij Alice.

Alice stelt het op prijs als je haar een WhatsApp stuurt op nummer
(06) 374 73 547 als je verhinderd bent. Wij hopen dat er zo min mogelijk afschrijvingen komen. En mocht je een keer gevraagd worden om in een ander team te spelen, zeg dan niet gelijk nee…..maar denk aan de keren dat andere kinderen ook jouw team uit de brand geholpen hebben.

Fair Play
Elke wedstijd staan er vrijwilligers wedstrijden te fluiten. De scheidsrechters doen hun uiterste best om zo goed mogelijk de wedstrijd te leiden. Net als vorig seizoen geven we na afloop van de wedstrijd niet alleen onze tegenstanders een hand, maar bedanken we ook de scheidsrechter voor zijn leiding.

Hygiëne en gezond sporten
Wij willen allemaal graag dat kinderen gezond sporten. Bij gezond sporten hoort ook douchen na het sporten bij de vereniging. Je produceert tijdens het sporten veel zweet. Door dat zweet op het lichaam te laten zitten ontstaan er mogelijk infecties (en bovendien stinkt het). Door het afkoelen door op de fiets te stappen met een bezweet lichaam loop je een verhoogd risico op griep of verkoudheid.
Wij willen nogmaals benaderukken dat wij veel waarde hechten aan douchen na het sporten. Niet alleen voor de hygiëne is het belangrijk. Een team ontstaat niet op het veld, maar juist in alle facetten die bij de sport horen, dus ook de kleedkamer is daar een onderdeel van. Dollen onder elkaar geeft samenhorigheid en zorgt voor een teamspirit.

Samen uit, samen thuis
Iedere uitwedstrijd staan er ouders opgesteld om te rijden. Voor de veiligheid van iedereen moeten we ons natuurlijk houden aan de verkeersregels. Daarnaast hebben we bij de vereniging het samen uit, samen thuis principe. Dat betekent dat we gezamenlijk vertrekken vanaf het veld en ook daar weer gezamenlijk aan het eind samen komen. Door achter elkaar aan te rijden is er bij calamiteiten een mogelijkheid om elkaar te helpen. De coach heeft dan ook een beeld wat er aan de hand is zodat hij/zij daarop kan acteren. En zo nodig het bestuurlijk orgaan te informeren. Tevens als ouders onderling een keer wisselen dient hiervan het wedstrijdsecretariaat op de hoogte gebracht te worden.

Ondanks onze uiterste inspanningen om het zo goed mogelijk te communiceren zijn er misschien toch nog vragen. Deze kun je mailen naar . Wij zullen dan spoedig contact met je opnemen.

Wij wensen je sportief seizoen toe. Tot 27 augustus!

Het jeugdbestuur

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.