Teamindeling najaar 2018

Beste jeugdleden,

De schoolvakantie zijn voorbij en na een zonnige zomer zijn we weer begonnen met korfballen. Zoals je misschien in de media hebt vernomen heeft het gras veel te lijden gehad onder de droge omstandigheden. Het bestuur heeft haar uiterste best gedaan om te zorgen dat instanties de velden zijn gaan besproeien. Toch is niet op alle plekken het veld ongeschonden uit de strijd gekomen. Er zal gaande het seizoen dus nog extra onderhoud gedaan worden.

Wedstrijdsecretariaat
Het wedstrijdsecretariaat is in handen van Wim Ruiter. Als je een keer niet kunt spelen of je ouders een keer niet kunnen rijden, meld je dan uiterlijk woensdag af bij Wim. Wim stelt het op prijs als je hem een WhatsApp stuurt op nummer 0612 553 315 als je verhinderd bent. Wij hopen dat er zo min mogelijk afschrijvingen komen. En mocht je een keer gevraagd worden om in een ander team te spelen, zeg dan niet gelijk nee…..maar denk aan de keren dat andere kinderen ook jouw team uit de brand geholpen hebben.

Nieuwe jeugdshirtsponsor
In het nieuwe seizoen ga je spelen in nieuwe shirts. De nieuwe sponsornaam op de shirts wordt: Bowling Overhees. Wij zijn heel blij dat Bowling Overhees voor de komende drie jaar ons jeugdhoofdsponsor is. Bij aanvang van het seizoen worden de shirts uitgereikt. Wij verwachten dat jullie er allemaal bij zijn om je shirt te passen en een leuke groepsfoto voor in de krant te maken. Tijd en datum volgt spoedig.

Fair Play
Elke wedstijd staan er vrijwilligers wedstrijden te fluiten. De scheidsrechters doen hun uiterste best om zo goed mogelijk de wedstrijd te leiden. Na afloop van de wedstrijd geven we niet alleen onze tegenstanders een hand, maar bedanken we ook de scheidsrechter voor zijn leiding.

Hygiëne en gezond sporten
Wij willen allemaal graag dat kinderen gezond sporten. Bij gezond sporten hoort ook douchen na het sporten bij de vereniging. Je produceert tijdens het sporten veel zweet. Door dat zweet op het lichaam te laten zitten ontstaan er mogelijk infecties (en bovendien stinkt het). Door het afkoelen door op de fiets te stappen met een bezweet lichaam loop je een verhoogd risico op griep of verkoudheid.
Wij willen nogmaals benaderukken dat wij veel waarde hechten aan douchen na het sporten. Niet alleen voor de hygiëne is het belangrijk. Een team ontstaat niet op het veld, maar juist in alle facetten die bij de sport horen, dus ook de kleedkamer is daar een onderdeel van. Dollen onder elkaar geeft samenhorigheid en zorgt voor een teamspirit.

Samen uit, samen thuis
Iedere uitwedstrijd staan er ouders opgesteld om te rijden. Voor de veiligheid van iedereen moeten we ons natuurlijk houden aan de verkeersregels. Daarnaast hebben we bij de vereniging het samen uit, samen thuis principe. Dat betekent dat we gezamenlijk vertrekken vanaf het veld en ook daar weer gezamenlijk aan het eind samen komen. Door achter elkaar aan te rijden is er bij calamiteiten een mogelijkheid om elkaar te helpen. De coach heeft dan ook een beeld wat er aan de hand is zodat hij/zij daarop kan acteren. En zo nodig het bestuurlijk orgaan te informeren.

Ondanks onze uiterste inspanningen om het zo goed mogelijk te communiceren zijn er misschien toch nog vragen. Deze kun je . Wij zullen dan spoedig contact met je opnemen.

Wij wensen je een sportief en gezond korfbalseizoen toe.
Het jeugdbestuur

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.