Schoolkorfbal – Finales van Amersfoort, woensdag 11 mei

SchoolkorfbalDe hectiek van het schoolkorfbaltoernooi is weer achter de rug en woensdag 11 mei volgen alleen nog de finalewedstrijden om het kampioenschap van Amersfoort. Hierin strijden de winnaars van groep 5/6 (De Magneet) en groep 7/8 (Aloysius) tegen de winnaars van het toernooi bij MIA.

Deze wedstrijden worden op woensdag 11 mei bij ons op het veld gespeeld. De finale voor de groepen 5/6 begint om 19:00 uur en de finale voor de groepen 7/8 begint om 19:30 uur.

Natuurlijk kunnen de kinderen aanmoedigingen gebruiken!!!

Geplaatst in Schoolkorfbal | Reacties uitgeschakeld voor Schoolkorfbal – Finales van Amersfoort, woensdag 11 mei

Vrijwilligers gezocht!

Op woensdag 20 april staat weer het schoolkorfbaltoernooi (groep 3 t/m 8) en korfbalinstuif (groep 1 en 2) op het programma. Voor dit alles hebben wij jullie hulp nodig. Dit kan op de volgende manieren:

– geven van trainen op donderdag 7 en/of 14 april
– helpen als scheidsrechter bij het toernooi (20 april, ’s middags en/of ’s avonds)
– helpen als begeleider bij de instuif (20 april, ’s middags)

De trainingen worden gegeven vanaf 18:30 uur. Het zijn 2 sessies van drie kwartier (18:30 – 19:15 en 19:30 – 20:15) en alle hulp is hierbij welkom.

Het toernooi wordt gespeeld ’s middags vanaf 14:30 uur tot ongeveer 16:30 uur en ’s avonds vanaf 18:00 uur tot ??? De instuif start om ongeveer 14:45 uur en is rond 16:00 uur afgelopen.

Kun je ons op een van bovenstaande dagen helpen met de trainingen, instuif of het toernooi, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Alvast bedankt!

Kees en Ron

Geplaatst in Schoolkorfbal | Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligers gezocht!

Kabouterhut Schoolkorfbaltoernooi 2016

Schoolkorfbal
Op woensdag 20 april wordt weer het Kabouterhut Schoolkorfbaltoernooi gehouden op het veld van AKV Soesterkwartier. Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 kunnen meedoen aan dit toernooi. Ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht. Voor de kinderen uit groep 1 en 2 organiseren wij weer een gezellige korfbal instuif met leuke spellen.

Zoals gezegd wordt het toernooi op woensdag 20 april gespeeld. ’s Middags zijn de wedstrijden voor groep 3 en 4 en is ook de instuif voor de kinderen uit groep 1 en 2. De wedstrijden voor groep 5 tot en met 8 worden ’s avonds gespeeld. Aanvangstijden voor zowel ’s middags als ’s avonds zijn afhankelijk of er inschrijvingen zijn van scholen met een continu rooster.

Voor de wedstrijden moeten teams ingeschreven worden. Minimaal een 4-tal voor teams uit groep 3 en 4 en een 8-tal voor teams uit groep 5 tot en met 8. Aangezien er gemengd gespeeld wordt, vragen we om in elk team zowel meisjes en jongens op te stellen. Inschrijven van teams kan tot 16 maart via de School Sport Amersfoort website via onderstaande link:

Voor de korfbal instuif hoeven geen teams opgegeven te worden; de kinderen kunnen individueel opgegeven worden. Dit kan tot 6 april via onderstaande link:

Voor de teams uit groep 3 tot en met 8 worden ook, indien mogelijk, een tweetal trainingen georganiseerd. Deze zijn op donderdag 7 en 14 april vanaf half 7 ’s avonds. Indeling van de trainingen wordt na sluiting van de inschrijving naar de deelnemende scholen gestuurd.

Neem gerust contact met ons op als er nog vragen zijn. We proberen deze dan zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

Met vriendelijke sportgroeten,

Ron en Kees
AKV Soesterkwartier

Geplaatst in Schoolkorfbal | Reacties uitgeschakeld voor Kabouterhut Schoolkorfbaltoernooi 2016

Uitslagen schoolkorfbaltoernooi 2015

Op woensdag 27 mei is weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld. ’s Middags hebben de kinderen van groep 1 tot en met 4 zicht prima vermaakt en ’s avonds was het feest voor groep 5 tot en met 8.

Met een heerlijk zonnetje hebben we ’s middags leuke wedstrijden gezien bij de kinderen van groep 3 en 4. Helaas hadden zich maar 4 teams opgegeven waardoor er slechts een kleine competitie was. Nieuw was de strafworpencompetitie waarbij een team een extra prijs kon winnen.

De uitslagen van de wedstrijden en strafworpencompetitie zijn uiteindelijk geworden:

# Team Punten
1. De Magneet 1 6
2. De Magneet 2 4
3. De Kubus 1 2
4. 't Anker 1 0
# Team Punten
1. De Kubus 1 14
2. De Magneet 2 10
3. 't Anker 1
De Magneet 1
5

Bij groep 5 en 6 streden in totaal 6 teams om de beker. Hierbij waren een aantal zeer spannende wedstrijden te zien en het bleef tot het einde toe open wie er ging winnen. Uiteindelijk heeft het tweede team van ’t Anker de meeste punten gehaald.

# Team Punten
1. 't Anker 2 10
2. De Bilalschool 1 8
3. De Kubus 4
4. De Magneet 1 2
5. 't Anker 1 1
6. De Bilalschool 2 0

[shashin type=”photo” id=”18884″ size=”large”]

De teams van groep 7 en 8 hebben in twee poules gespeeld en onderling uitgemaakt wie de uiteindelijke winnaar is geworden. In een spannende wedstrijd heeft het eerste team van De Bilalschool met 1-0 het team van De Magneet verslagen.

# Team Punten
1. De Bilalschool 1 5
2. 't Anker 2 4
3. De Bilalschool 3 3
4. De Kubus 1 0
# Team Punten
1. De Magneet 1 4
2. 't Anker 3 4
3. 't Anker 1 2
4. De Bilalschool 2 2

[shashin type=”photo” id=”18883″ size=”large”]

Geplaatst in Schoolkorfbal | Reacties uitgeschakeld voor Uitslagen schoolkorfbaltoernooi 2015

Instuif Bilalschool

Op zaterdag 23 mei hebben de kinderen van groep 1 tot en met 3 genoten van de korfbal instuif. Omdat ze op de dag van het schoolkorfbaltoernooi een schoolreisje hadden, hebben we de kinderen toch blij kunnen maken met een zeer geslaagde instuif.

Het weer was erg slecht met veel regen en de opkomst was hierdoor wel wat minder dan gehoopt. Maar dat mocht de pret niet drukken, bij zowel de kinderen alsook de organisatie. In plaats van buiten in de regen hebben we de instuif gehouden in de gymzaal waar het lekker droog en warm was.

[shashin type=”photo” id=”18881″ size=”large”]

Gedurende ruim een uur hebben de kinderen zich vermaakt met diverse spellen zoals Kat en Muis, Zuiver Gooien, Doelen en natuurlijk het favoriete Bal Doorgeef Spel. Na afloop hebben de kinderen nog wat gedronken en met wat lekkers gingen ze allemaal weer moe maar wel voldaan weer naar huis.

De foto’s van deze instuif kun je in onderstaand fotoalbum bekijken.

[shashin type=”album” id=”357″ size=”small”]

Geplaatst in Schoolkorfbal | Reacties uitgeschakeld voor Instuif Bilalschool